KAPAT× Telefon 0212 871 15 90
Ürün Adı: UL/FM Nedir ?
Ürün Kodu 1746
Kategorisi Yangın Pompaları

UL Nedir ?

Underwriters Laboratories ürün güvenirliği konusunda standartlar hazırlayan ve bu standartlar kapsamında ürünlerin güvenirliğini test eden bağımsız bir sertifikasyon kuruluşudur. UL 19000 den fazla ürünün sertifikasyonunu yapmaktadır. Dünyada yılda 7200 üreticinin 20 milyondan fazla UL markalı ürünü kullanılmaktadır. UL98 ülkede 64 test laboratuarı ile müşterilerine test ve sertifikasyon konularında hizmet sunmaktadır. UL, yapı malzemeleri gıda, aydınlatma, yangın sistemleri gibi bir çok alanda standarta sahiptir.

UL  100 yıldır ürünlerin test ve güvenirliği üzerine çalışmaktadır. UL test ve belgelendirme hizmetleri yangın önleme sistemleri  üreticileri ve kullanıcıları için avantajlar sunmaktadır. Sitesinde UL ürün rehberi bulunmaktadır. Bu rehberde UL kullanmaya yetkli şirketlerin listesi bulunmaktadır  ve belge düzenleyici kuruluşları, bina sahipleri ve sigorta şirketleri için önemli bilgileri içermektedir.

FM nedir?

FM (Factory Mutual), özel ve büyük riskleri sigortalayan FMI (Factory Mutual Insurance) şirketinin,malzeme ve sistemlere performans onayı veren bağımsız teknik kuruluşudur.

Yangın pompalarında FM onayı, NFPA 20 gerekleri dikkate alınarak verilmektedir. Ancak NFPA20’nin de ötesinde bazı gerekler de arandığı için, FM onayı yangın pompaları ve çevre elemanlarına verilen kalite onayları arasında en zor koşulları olan ve en yüksek dereceli ürün kalite onayı olarak bilinmektedir.

MAS DAF Makine Sanayi A.Ş. 1977 yılından beri Türkiye’nin yerli pompa üreticisi olarak yangın pompaları için UL ve FM’e başvuruda bulunarak UL listeli ve FM  onaylı ilk yerli üretici olmuştur. UL448 “ Centrifugal Stationary Pumps for Fire-Protection Service” ve FM 1319 “ Approval Standart for Centrifugal Fire Pumps (Horizontal  end suction Type) standartlarına göre tasarlanmış olan uçtan emişli yangın pompalarını müşterilerine sunmuştur.